Χριστός γεννάται δοξάσατε ...Σχόλιο ΠΑΖΛ : Η παρούσα ανάρτηση αναφέρεται στην ενανθρώπιση του Υιού και Λόγου του Θεού, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Μέσα από τις ενότητες που περιλαμβάνει θα προσπαθήσω να δώσω μία όσο το δυνατόν, πλήρη εικόνα αυτής της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας μας. Παλαιά και Καινή Διαθήκη, ύμνοι και κάλαντα, εικόνες και ερμηνεία αυτών, θεολογικά κείμενα και έθιμα του λαού, ερμηνεία του άστρου της Βηθλεέμ και κινούμενα σχέδια για παιδιά συνθέτουν το ΠΑΖΛ των Χριστουγέννων.

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΣΧΟΛΙΟ: Στις 26 Δεκεμβρίου πανηγυρίζεται η Σύναξη της Θεοτόκου, δηλαδή η συγκέντρωση των πιστών για την απόδοση τιμής στη Μητέρα του Σωτήρος

“ Ὡς βρέφος βαστάζουσα, ἐν ταὶς ἀγκάλαις Ἁγνή, τὸν πάντων δεσπόζοντα, σάρκα λαβόντα ἔκ σοῦ, χαρᾶς ὤφθης πρόξενος, ὅθεν πᾶσα ἡ κτίσις, ἀνυμνεῖ χαρμοσύνως, σήμερον Θεοτόκε, τὴν φρικτήν σου λοχείαν πηγὴν γὰρ ἀθανασίας, κόσμω ἐκύησας ”.

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑ 2012


Εύχομαι ολόψυχα η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ  να  φέρει:
            ΑΝΑΣΤΑΣΗ μες στην καρδιά μας για αφύπνιση της συνείδησής μας και  την μεθ΄ επιγνώσεως μετάνοια.
            ΑΝΑΣΤΑΣΗ της κοινωνίας μας από την ηθική φθορά, για επικράτηση  δικαιοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ μας.
            ΑΝΑΣΤΑΣΗ του γένος μας από τα δεσμά της τρόικας και των συνοδοιπόρων της.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ο ΚΥΡΙΟΣ.

Σε μας εναπόκειται πλέον η προσωπική μετάνοια και η κοινωνική ανάσταση, για  να οδηγηθούμε στο ποθητό ήτοι στο : ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από την ηθική εξαθλίωση,  που θα αποτελέσει το τέλος της τρόικας και των συνοδοιπόρων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου