Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

«ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ» … ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 
        Θα σας παρουσιάσουμε: 
 
       1/ Τα νησιωτικά άκρα του Ελληνισμού που επηρεάζουν την ΑΟΖ:
 
          α/ Οι Διαπόντιοι Νήσοι: Σύμπλεγμα 11 νησιών εκ των οποίων τα τρία μεγαλύτερα νησιά είναι Οθωνοί, Ερείκουσσα, Μαθράκι Δεν έχει γίνει οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αλβανία. 
          β/ Το Σύμπλεγμα Στροφάδων αποτελείται από νήσο Σταμφάνη και το μικρότερο νησί Άρπυια. Γίνεται λόγος για παραχωρήσεις στην Ιταλία, όσον αφορά την ΑΟΖ.
          γ/ Νήσος Γαύδος Διεκδικήσεις από Τουρκία. 
          δ/ Νήσος Λαδοξέρα ή Ζουράφα. 
          ε/ Νήσοι Ίμια (Δυτική Ίμια και Ανατολική Ίμια). Διεκδικήσεις από Τουρκία. Γκρίζες ζώνες. Τουρκικός όρος χωρίς νομική υπόσταση. Και άλλα νησιά έχουν χαρακτηρισθεί αυθαίρετα με τον εν λόγω όρο, που είναι τουρκικής εμπνεύσεως. 
        στ/ Σύμπλεγμα Καστελλόριζου: Σύμπλεγμα 14 νησιών εκ των οποίων τα τρία μεγαλύτερα νησιά είναι Καστελλόριζο, Στρογγύλη και Ρω. Διεκδικήσεις από Τουρκία. 
 
     2/ Το κλειδί του κεντρικού Αιγαίου, με σημαντική εθνική και γεωπολιτική αξία είναι οι Νήσοι Καλόγεροι (Μεγάλος Καλόγερος και Μικρός Καλόγερος) 
 
     3/ Το Αιγαίου, που από αρχαιοτάτων χρόνων είναι Ελληνική Λίμνη, μπορεί να παραμείνει η δική μας θαλάσσια λίμνη. Αυτό θα επιτευχθεί με επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα 12 ν.μ. και της Συνορεύουσας Ζώνης 24 μίλια από τις ακτές. 
 
    4/ Το κέντρο της ανατολικής Μεσογείου και με γεωπολιτική υπεραξία είναι η Κύπρος.
 
     Διευκρινίζεται ότι: 
     α/ Το κάθε νησί της πατρίδος μας έχει την δική του αξία. Εδώ παρουσιάζουμε τα νησιά που βρίσκονται στα άκρα του Ελληνισμού, εκτός των νήσων Καλόγεροι που είναι στο κεντρικό Αιγαίο. Φυσικά δεν θα έλλειπε στην παρουσίαση και η πολυαγαπημένη μας ΚΥΠΡΟΣ
     β/ Το εν λόγω βίντεο αποβλέπει σε μία απλή επιμορφωτική ενημέρωση, με σκοπό την αφύπνιση του Έλληνα και της Ελληνίδας.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με: ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΖΩΝΕΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ - FIR – ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ    Διαβάστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου